21 Mayıs 2008 Çarşamba


Manchester United, Chelsea'ye Karşı!!




Futbol sporunun ortaya çıktığı ve kurallarının konulduğu adanın, iki büyük takımı Moskova'da şampiyonların şampiyonu olabilmek için karşı karşıya geliyor. Karşılaşmayı kazanan takım toplamda 310 milyon doların sahibi olacak. Bu UEFA organizasyonundan elde edilen gelir, futbol endüstrisinin ne kadar büyük bir para akışı sağlanmasına katkı sağladığının bir göstergesi.
Bu sektörün iyi pazarlanması sayesinde, neredeyse tüm büyük takımların Asyalı veya Amerikalı kimi takımlarla tabiri caizse stratejik ortaklık kuruyorlar. Karşılıklı olarak bu ortaklıktan çıkar sağlayan klüpler, bu futbolun yeni gelişmekte olduğu ülkelerde taraftar kitlelerini genişletmekte ve ürünlerinin satılmasıyla, klüp ekonomilerini geliştirmekte.
Bu spor klüplerine ek olarak, futbol malzemeleri üreten firmalar da bu gelişmişlikten büyük karlar elde etmekteler. Reklam kampanyalarının çoğunluğunda futbolcuları kullanarak, müşteri çekmekteler. Bunlara ek olarak, bilgisayar oyun firmaları, elektronik firmaları ve bilimum farklı firmalar futbolu ve futbolcuyu kullanarak yeni ürünler piyasayas sunmakta.
En azında klüp ve organizasyonlar bu büyük paralar dönen sektörden, gereğinden azda olsa, hayır işlerinde bulunmaları insanı azda olsa sevindiriyor.
Aslında sadece bir eğlence türü olması gereken futbolun, nasıl olup da bu kadar çok insanı “ki ben de dahil” esir alan bir ilgi olduğunun araştırılması gerekmekte.
Yine de, tüm futbol severlere iyi seyirler.

Hiç yorum yok: